WebAlly. Voor de mens, achter de code

 

LOGO EN HUISSTIJL ONTWERP

SERVICES

Logo ontwerp

Visitekaartjes

 

 

Ontwerp logo en HUISSTIJL WebAlly

Voor WebAlly zijn wij van Studio Boszkers aan de slag gegaan met het ontwerpen van een nieuw logo. WebAlly ontwikkelt toegankelijke websites voor de zorg, de overheid en e-commerce. De naam WebAlly is afgeleid van fora11ly dat het thema is waar het webbureau mee werkt in WordPress. 

Naast dat het een duidelijk en sterk logo moest worden en voldoende contrast heeft voor goede leesbaarheid, hebben we ook rekening gehouden met kleurenblindheid. Voorafgaand het ontwerpproces hebben we een kleuronderzoek gedaan met betrekking tot kleurenblindheid. We hebben onderzocht wat mensen met kleurenblindheid wel en niet kunnen waarnemen. Dat is nog best lastig aangezien er een breed scala is aan kleurenblindheid. Hiervoor hebben we een middenweg gekozen en een sterk kleurenpalet samengesteld. De typografie is krachtig en goed leesbaar maar wat ook zeker niet onbelangrijk is is dat het volledige design in zwart/wit goed leesbaar moet zijn en het gevoel dat WebAlly wilt uitstralen ook nog steeds aanwezig is zonder het gekozen kleurenpalet.

Het analoge, natuurlijke en organische gevoel bij het beeldmerk staat duidelijk centraal voor ‘de mens’. De cirkel met stip verwijst naar een oog, de pijl in het beeldmerk voor digitale navigatie binnen websites en de magenta stip in het midden staat voor ‘braille’. De één omarmt de ander.

Studio_Boszkers-WebAlly-logo-2
Studio_Boszkers-WebAlly-logo-3
Studio_Boszkers-WebAlly-logo-1
Visuele communicatie en vormgeving | Studio Boszkers

ONTDEK WAT STUDIO BOSZKERS VOOR JOU KAN BETEKENEN!