Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland bakt, zet een ontwerpwedstrijd uit voor het vormgeven en opmaken van diverse verschillende Syllabi. Het uitzetten van de wedstrijd levert ruim 20 aanmeldingen. Iedere ontwerper krijgt zijn eigen Syllabus om vorm te geven.

Vormgeving Syllabus
Van Hight Tea, patisserie tot brood. Alle inzendingen worden ingezet bij de cursussen en workshops van Bij Robèrt. Dit is natuurlijk al een eer op zich.

Jeroen Bosz Syllabi Brood 1
Jeroen Bosz ontwerp krijgt de Syllabi Brood als opdracht mee. Een basiscursus met een mooi product, ambachtelijk proces en authentieke ingrediënten. Raakvlakken van Robèrt van Beckhoven en Jeroen Bosz ontwerp, passie voor brood en passie voor vormgeving.

Authenticiteit en functionaliteit
Jeroen Bosz kiest voor een strakke en heldere opmaak. Eindproducten worden met duidelijke foto’ s weergegeven als openingsbeeld bij het recept. Ingrediënten worden visueel door middel van vrijstaande inzetjes. Waar nodig worden bereidingswijze door eenvoudige maar duidelijk illustraties gevisualiseerd. Een impressie van het ontwerp bekijk je hier.

Huisstijl van ‘Bij Robèrt’
Balans tussen authenticiteit van het product, functionaliteit voor de cursist en de huisstijl van Bij Robèrt staan centraal. Jeroen Bosz als volledig onervaren broodbakker houdt rekening met een overzichtelijke en logische indeling om de basiscursus te kunnen doorlopen.

Ontwerpwedstrijd Bij Robèrt van Beckhoven

De bijeenkomst en prijsuitreiking
Donderdag 15 oktober 2015 zijn alle ontwerpers uitgenodigd voor een bijzondere avond. Gestart met een warm Brabants welkom. Robèrt van Beckhoven en de jury haalt de syllabi van de derde plaats uit de envelop. Marcel Hellemons neemt de derde plaats in ontvangst. De tweede plaats gaat naar Jules Aerts. Tot de allergrootste verbazing wordt de Syllabi Brood 1 van Jeroen Bosz ontwerp uit de envelop gehaald. Een enorme verrassing.

Jeroen Bosz woont de avond bij voor de gezelligheid maar dit…had hij nooit verwacht.

Ontwerpwedstrijd Bij Robèrt van BeckhovenAfsluiten met een korte workshop Worstenbroodjes en Focaccia. Heerlijk om mee te nemen naar huis. De prijs die Jeroen Bosz in ontvangst mag nemen is niet gering. Een tas met het boek Meer Meesterlijk Brood, twee heerlijke broden van Bij Robèrt. En niet te vergeten een tweedaagse basiscursus patisserie in januari 2016. Als klap op de vuurpijl mag Jeroen Bosz ontwerp de vervolgopdracht uitvoeren. Alle Syllabi worden in een bewaarbundel samengevoegd. De cursisten kunnen hier hun Syllabi netjes in bewaren. Het vormgeven van deze verpakking zal Jeroen Bosz ontwerp met veel plezier op zich nemen