Jeroen Bosz ontwerp is altijd op zoek naar nieuwe manieren om tot een bepaalde uitwerking te komen. Het ontwerp voor het visitekaartje 2014 lag al een tijdje klaar. En nu het drukwerk… maar hoe?

In 2013 waren mijn visitekaartjes strak en gelikt. Zijdelaminaat voorzien van een spot uv lak. Supergaaf! Maar ik wilde toch iets anders. Zo ging mijn eerste voorkeur ut naar de boekdruktechniek incl. een (blind)preeg. Dit bleek behoorlijk buiten mijn budget te vallen. Twee kleurendruk, een preeg, gelijmde kaartjes voor meer body met een gekleurde rand. Wat doe je dan? Concessies? Of op zoek naar een alternatief. De zoektocht begon en al gauw stuitte ik op stempels.

Ja je moet er zelf iets voor doen. Het ontwerp lag al klaar dus dat hoefde niet meer. Alleen het zelf stempelen kostte enige tijd en wat papier. Dit werd met name veroorzaakt door een fijn en gedetaileerde stempel en een nieuw te nat stempelkussen. Maar dat gaat op den duur vanzelf weg en voor je het weet stempel je er op los.

Wat straalt het zelf gestempelde visitekaartje uit? Creativiteit, karakter, back to basics, authenticiteit en passie voor design.

Mijn dank gaat in ieder geval uit naar www.studiostempel.com Zij heeft dit stukje design uiteraard omgezet naar een superstempel!